KOKKAMINE: Pannkoogid


Pühapäev on pannkoogipäev! Aga proovi seekord teha natuke teisiti – tee taigen valmis, pane see pudelisse, haara kaasa pann ning mine küpseta kooke värskes õhus kas mõnes lõkkekohas või siis priimusel. Seda viimast võid teha ka täitsa oma koduaias. Ja see on vahva kogemus ka keset talve. Kookidel on hoopis teine mekk!


Õhukeste kookide retsept neljale

4 muna
100 g võid
4 dl jahu
5 dl piima
natuke soola

Klopi munad kausis lahti, lisa sulatatud või ja kõik ülejäänud koostisosad retseptis toodud järjekorras, tainast pidevalt segades.

Enne taigna pannile valamist raputa pudelit ca 30 sekundit.

Soolasteks pannkookideks võta kaasa näiteks riivitud juustu*, sinki, tomateid, (soola)kurki, avokaadot soola, pipra ja sidruniga vms. Magusaks näiteks marju, moosi, mett, kreeka jogurtit, kohupiima, kondenspiima vms. Riivitud juustu võid raputada kohe pannkoogi peale, kui oled taigna pannile valanud – nii saad ülihea krõbeda koogi.